perjantai 7. syyskuuta 2012

Vallilan juustokakku punaherukalla

Jo perinteksi muodostunut (hahhaa, kerran pidetty) beer&urban bbq-sessio Nellan ja Mikan kanssa toistettiin viime viikonloppuna Vallilassa. Sessareihin piti tietysti kehittää jälkkäri oluen kera.

Tadaa!


Vallilan juustokakku ja punaherukkamelba

Pohjaan tulee 4 dl murskattua Digestive-keksiä (kaulimella nuijin minigrip-pussissa, suosittelen), 1 rkl sokeria, 100 g pehmeää voita.

Täytteeseen tulee 600 g (kyllä, neljä pakettia) Philadelfia-tuorejuustoa, 1 prk (noin 200 g)  rahkaa, 2,5 dl sokeria, 2 rkl maissitärkkelystä, 1 rkl vaniljasokeria, 1/2 limen mehu, 5 kananmunaa.

Sekoita keksimurska ja sokeri, nypi voi joukkoon. Taputtele leivinpaperoidun irtovuan pohjalle ja laita kylmään noin 15 minuutiksi.

Sekoita täyte tasaiseksi (käsin tai koneella), kaada pohjan päälle. Paista noin 175 asteessa, uunin keskiosassa noin tunnin verran. Jäähdytä.

Keittele punaherukkamelba seuraksi:

Joku 1/2 l punaherukoita, 2 dl sokeria, 1-2 dl Leffe-olutta. Laita kaikki kattilaan ja keitä sakeaksi. Kuori vaahto ja siivilöi marjan kuoret pois. Jäähdytä.

Oli hyvää. Leffe Blonden tai Hoegaarden-vehnäoluen kanssa. Eikä huono Portterinkaan kanssa. Vaikka oltiin syöty ihan sikana, niin silti meni yli puolet kakusta......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti